In de media

De pers over Battus

De meest recente publicaties staan bovenaan. Hieronder staan de interviews.

Jaap Bouman schrijft over Battus en geeft zijn recept voor spinazie in het AD (10 maart 2021, premium artikel).

Reza Bakhtali beschrijft meer recepten uit Het excellente kookboek in een online artikel van De Telegraaf. (16 februari 2021).

Reza Bakhtali beschrijft een culinaire tijdreis met recepten van Battus in dit online artikel van De Telegraaf (6 februari 2021).

Bespreking door Lidewijde Paris in haar boekenrubriek in Nieuwsweekend op NPO Radio 1. (13 februari 2021, zet de tijdbalk op 6.45 min).

In het februari-nummer 2021 van Arts en auto een artikel van Onno Kleyn, dat inzoomt op de gezondheidsleer in de tijd van dr. Battus (PDF of lees het artikel online).

Korte bespreking door Henk Maassen in Medisch contact (27 januari 2021).

Bespreking door Walter Smits in het Kunsttijdschrift Vlaanderen (13 december 2020).

Bespreking van Het excellente kookboek op Kookboekennieuws (9 december 2020).

Naar aanleiding van Battus’ recept voor Peren van Germolles heeft wijnhistorica Mariëlla Beukers onderzoek gedaan naar de (wijn)streek Germolles. Haar interessante bevindingen kun je lezen op haar blog Wijnkronieken. (6 december 2020)

Kijk, ‘huiveringwekkend goed’ is zelfs nog een understatement volgens Willem Kuiper in het Online tijdschrift voor Neerlandistiek!  (5 december 2020)

Zo vader zo dochter: op 1 december stond een artikel in Het Parool van de hand van Charlotte Kleyn. Online te zien.

Op maandag 30 november kookte culinair auteur en Volkskeukenschrijver Onno Kleyn in de Volkskrant de gestoofde spinazie uit ons Excellente kookboek na, en hij deelt zijn mening over de editie: ‘Huiveringwekkend goed’. Lees het stukje hier.

Interviews

De meest recente publicaties staan bovenaan.

Op 24 februari was Marleen Willebrands te gast in een programma van de vereniging Vrouwen van Nu, afdeling Terneuzen (terugkijken, zet de tijdsindicator op 1.20 uur). Een online-programma om de leden een hart onder de riem te steken in coronatijd.
Omroep Zeeland (radio) kwam na afloop langs voor een kort persoonlijk interview, en zond dat de volgende dag uit, op 25 februari (terugluisteren).

Interview met Christianne Muusers en Marleen Willebrands door Reza Bakhtali in de Telegraaf van 6 februari 2021, met een recept dat is bewerkt door Christianne Muusers (‘Culinaire tijdreis’, in het katern Vrij, ‘De smaak van Felix’)  (PDF).

Op 2 januari 2021 sprak Marleen Willebrands in De Taalstaat op radio 1 over Het excellente kookboek. Een goed begin van het nieuwe jaar! (terugluisteren).

Vrijdag 11 december waren Alexandra van Dongen en Christianne Muusers te gast in kunst- en cultuurprogramma Opium op radio 4. Het is terug te luisteren als podcast, bijvoorbeeld via Spotify.

Interview met Christianne Muusers door Saskia Luijer voor Weekblad Wijdemeren van 9 december 2020. (PDF).

Interview met Marleen Willebrands door Frank Ruber op de regionale radiozender Limburg 1 (link).

Interview met Marleen Willebrands, in De Gazet van Antwerpen door Ilse Dewever op 5 december 2020 (PDF), ‘Serveer eens een 16de-eeuws kerstdiner’.

Interview met Marleen Willebrands door Lieven Vandenhaute op de Vlaamse radiozender Radio 1 (link).

Interview met Marleen Willebrands in dagblad De Limburger op 19 november 2020 (PDF), ‘Om een excellente taerte te backen’.

De kookpotcast

Zowel Marleen Willebrands als Christianne Muusers zijn te gast geweest in de kookpotcast van Merit Hondelink en Amanda Brouwers. Christianne Muusers maakte in december 2019 al blancmangersaus voor gekookte kapoen, en Marleen Willebrands maakte in oktober 2020 lamspastei. Natuurlijk allebei uit het Excellente kookboek van Battus!

Recept 230

Lamspastei van Marleen

Recept 87

Opperdepop! Blancmanger van Christianne