Bonusrecepten van Battus

Er staan dertig bewerkte recepten in de editie van Het excellente kookboek, maar we hebben veel meer gerechten uit Battus’ kookboek klaargemaakt.

Op deze pagina staan links naar gerechten uit Battus die op de websites en blogs van Christianne Muusers en Marleen Willebrands te vinden zijn, en vermeldingen van publicaties waarin bewerkingen van de recepten zijn opgenomen. Als Marleen en Christianne allebei een bewerking hebben gepubliceerd, dan zie je van hetzelfde recept twee foto’s.

We horen en zien graag dat anderen ook uit Het excellente kookboek koken. Jullie resultaten vind je op Battus komt op bezoek.

Gerechten uit Het excellente kookboek

Vlierbloesempap Marleen) op Kookhistorie

Recept 8

Bijzondere taart met kwee (Marleen) op Kookhistorie

Recept 36a

Peren van Germolles (Christianne) is verschenen in Living Magazines (winternummer 2020) en zal later op Coquinaria worden gepubliceerd.

Recept 53

Wafels die men klieft (Christianne) is verschenen in de periodiek Herenhuis 80 (november 2020) en zal later verschijnen op Coquinaria.

Recept 65a

Vleesballetjes (Christianne) Verschenen in De Telegraaf op 6 februari 2021

recept 75

Zalm met pomeranssaus. (Christianne) Te vinden in Christmas with Carolus Battus (pdf).

Recept 189

Tassei met kruisbessen (Christianne) op Coquinaria

Recept 207

Antwerpse rijst (Christianne). Verscheen in De Telegraaf, 6 februari 2021.

Recept 209

Kersenvla (Christianne) op Coquinaria. In Het verleden op je bord staat een versie van dit recept uit het Secreetboeck van Battus.(ed. 1650)

Recept 216

Taart met Tiense kaas (Marleen) op Kookhistorie

Recept 227

Lamsboutpastei (Marleen) is verschenen in de kookpotcast van oktober 2020

Recept 230

Aardbeientaartjes (Marleen) op Kookhistorie

Recept 252

Kwartelpastei (Christianne) is verschenen in de periodiek Vind 39 (najaar 2020) en zal later verschijnen op Coquinaria

Recept 256

 

Gerstepap (Christianne) voor zieken op Coquinaria

Recept 292

Gerechten uit het Secreetboeck

Kriekmoes met specerijen is verschenen in Het verleden op je bord

Recept 23