De auteurs van Het excellente kookboek
Het Excellente kookboek is geschreven door Carolus Battus en in 1593 in druk verschenen.
De hertaling is van de hand van Marleen Willebrands en Christianne Muusers. Zij hebben ook de recepten uitgetest en bewerkt. Hiervan zijn er dertig opgenomen in de editie van het Excellente kookboek. Zij hebben ook de inleiding en het glossarium verzorgd.
Het hoofdstuk over tafelgerei is van de hand van Alexandra van Dongen.
Wil je meer over hen weten? klik dan op de onderstaande links.
Carolus Battus – Christianne Muusers – Marleen Willebrands – Alexandra van Dongen
Maar er zijn meer mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van dit boek. Zo heeft Sterck & De Vreese het aangedurfd om dit bijzondere boek uit te geven op de manier die de auteurs voor ogen stond. Tekstredacteur Toon Vugts heeft onze teksten kritisch bekeken en goede vragen gesteld. De Belgische fotografe Roos Mestdagh heeft de tafels met de bereide gerechten op zeer fraaie wijze gefotografeerd, en vormgever Jelle Post heeft van tekst, illustraties en foto’s een prachtig geheel gemaakt.